BIM4Cult

29 Sep 2023

Το συνέδριο CHI Greece 2023 προσφέρει ένα εξαιρετικό φόρουμ για την παρουσίαση και συζήτηση των πιο πρόσφατων επιτευγμάτων στον χώρο της ανθρώπινης-υπολογιστικής αλληλεπίδρασης και της υπολογιστικής επιστήμης. Φέτος η διοργάνωση έλαβε χώρα στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η ομάδα BIM4Cult παρουσίασε ένα ευρύ φάσμα εργασιών που συνδυάζουν τις τεχνολογίες BIM (Building Information Modeling) και ΙοΤ (Internet of Things) για τη διασφάλιση και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Μία από τις κύριες παρουσιάσεις επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος πυρασφάλειας για ιστορικά κτίρια, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία BIM για τη δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων κτιρίων και την τεχνολογία ΙοΤ για τον δυναμικό έλεγχο των παραμέτρων πυρασφάλειας.

Μέσω της επιτυχούς συμμετοχής της ομάδας BIM4Cult στο συνέδριο CHI Greece 2023, αναδεικνύεται η δέσμευσή της στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών που συνδυάζουν την τεχνολογία και την πολιτιστική κληρονομιά για τη διασφάλιση της ασφάλειας των ιστορικών κτιρίων. Η προσέγγιση αυτή υπόσχεται να έχει ευρύτερη εφαρμογή σε πολλούς τομείς και αποτελεί παράδειγμα για το πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Κατηγοριες